četvrtak, svibnja 31, 2007

Susret planinara "Turija 2007"



U organizaciji Planinarske sekcije Zagvozd, na prijevoju Turija održan je susret planinara Dalmacije i susjedne Bosne i Hercegovine pod nazivom Biokovo - Turija 2007. Na dvodnevnom druženju bilo je 700 planinara iz svim mjesta Dalmacije,te iz planinarskih društava Livna,Tomislavgrada. Osim pohoda na vrh sveti Jure,planinari su imali i druženje uz logorsku vatru,zajednički ručak.Najuspješnijim planinarima podijeljene su prihodne diplome i priznanja.Inače,susret je odlično organiziran uz podršku Gorske službe spašavanja.
Vijest:Radio Imotskog

srijeda, svibnja 30, 2007

Umjetni tunel



Na budućoj trasi autoceste u Zagvozdu kod zaseoka Svaguše počela je izgradnja
umjetnog tunela,
koji će služiti kako za prolaz vozila autocestom, a preko njega
biti će
prijelaz za divljač.
Tunel je predviđen zbog konfiguracije terena koji je mekan te, da nebi dolazilo
do odrona.
Radove na tunelu tj. na montaži oplate kao i ostale građevinske radove izvodi
privatna tvrtka
"SKLADGRADNJA-GROUP" iz Imotskog.
Prema izjavama nekih od rukovoditelja radovi će biti završeni u roku.

Neno Lončar i
Goran
Lišnjić

petak, svibnja 25, 2007

Zagvožđani nastupili na utrci za Međugorje

U maratonskoj utrci učestovala su dvojica Zagvožđana. Naš suradnik Goran Lišnjić-Goce i Željko Brnas. Oba su profesionalni vojnici HV.Ovdje donosimo zapis našeg Gorana o toj utrci.Više fotografija nalazi se desno u foto galeriji.
Dakle 19. 05 u 09 00h su istovremeno krenuli maraton iz Gruda i utrka na 15km iz Ljubuškoga. Znak za početak utrke na 15 km iz Ljubuškog na kojoj sam i sam bio, dao je Antimon izVečernje škole. Bilo nas je na startu negdje oko 70 zanimljivo je to što sam naletio na našeg Željka Brnasa. Veli mi da uskoro ide u Afganistan pa je ovo ujedno i nakana da ga Gospe čuva. Dobro smo krenuli i odma smo se probili među prvih 10 tempo je bio dosta dobar. Ja i Željko smo većinu puta zajedno trčali. Negdje oko 7 km on me prestigao i lagano mi počeo bježati nedvojbeno je u odličnoj formi. Na cilj sam stigao za sat vremena ali službeni rezultati trenutno još nisu gotovi. Željko je stigao prije mene nekih 2 min mislim da smo zauzeli 7 i 8 mjesto. Mogu reći da sam zadovoljan jer mi je ovo trening utrka za buduća triatlonska natjecanja.Pobjednik u muškoj konkurenciji je Đuro Kodžo sa rezultatom 2 sata 55 min. 41 sek i kod žena LidijaRajčić sa rezultatom 2 sata 55 min 09 sek.Moram naglasiti organizacija dobra, hrana odlična i smještaj za trkače vrhunski.Nadam se da će dogodine biti više sportaša iz našeg Zagvozda čak i neka ekipa.
Goran Lišnjić Goce

utorak, svibnja 01, 2007

Program


Dan dalmatinskih planinara Turija 2007 .

OrganizacijaHPD Sveti Jure, Zagvozd

Raspored

nedjelja, 27. svibnja 2007. 7:00 sati planinarski pohodi

Turija - Lozovci - Ljubović - Sv. Jure - Turija / zahtjevniji uspon/ VU = 4h; DP = 10 km; VR = 750 m; T - N1; ukupno V = 8h
Turija - Blogova - Čulija Planinarska kuća Akademik Josip Roglić Roglići / rodna kuća Akademika J. Roglića / - Turija VU = 2h30´; DP = 10 km; VR = 200 m; T - L4; ukupno V = 6h / lakši uspon /
Iz Čulije - Trepetljikovac - Vlaka - Sveti Roko / zahtjevniji uspon / VU = 1h10´; DP = 4 km; VR = 300 m; T - N2; ukupno V = 2h; ukupno 2 + 2a V = 8h
15:00 sati zajednički ručak i druženje
15:30 sati radni sastanak planinarskih društva
Lokacija: Turija je prijevoj i vrh na sjevernoj strani planine Biokovo u mjestu Župa na "Napoleonovoj cesti", koja vodi od Šestanovca preko Zagvozda i Župe za Vrgorac.
Pristup: Pristup vozilima je moguć iz dva smjera, Vrgorca i Zagvozda , u oba slučaja se vozi do prijevoja Turija gdje je okupljanje učesnika.
Smještaj:Predviđena su mjesta za šatore

Pripremio:Stjepan Roglić