nedjelja, studenoga 30, 2008

Održana 6,večer Zagvožđana u Splitu


Piše:Marko Čagalj
Dana 28.studenog u organizaciji Udruženja Zagvožđana Split održana je 6. večer Zagvožđana u Splitu. U prepunoj sali restorana "Bolero" zabavljali su nas Milan Terze,Jelena Rozga i naš Joško Čagalj-Jole.Druženje je otvorio predsjednik Udruge Zagvožđana u Splitu Ivan Čagalj-Iko te svim prisutnim zaželio ugodno druženje,a Božji blagoslov udijelio je Don Jakov Cikojević.Među uzvanicima bili su dožupan Splitsko-dalmatinski Luka Brčić, Jozo Balić donačelnik grada Splita,načelnik PU Splitsko-dalmatinske Ivan Merčep,načelnik Općine Zagvozd Miroslav Gaće, zapovjednik HRM-a admiral Ante Urlić te pripadnici DVD-a Zagvozd,članovi Limene glazbe Zagvozd i kulturne udruge "Glumci u Zagvozdu".Večer je obilježila i bogata tombola,a prvu nagradu skuter dar građevinske firme "Škiljo gradnja" osvojila je Sanja Roglić.

Foto: Slobodna Dalmacija - Split

Drugu nagradu plazma televizor dar Općine Zagvozd osvojila je Nada Šarić (rođena Kurtović).Treća nagrada vodo-instalacijski radovi u vrjednosti 3.500,00 Kn dar Iva Milića išla je u ruke Nediljka Čaglja-Nene.No gotovo da nitko nije otišao praznih ruku jer je dobar dio lutrija bio dobitan.Glavne nagrade je izvukao Mate Buljubašić koji je za ovu prigodu došao čak iz SAD-a.Druženje se nastavilo do ranih jutarnjih sati

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Govori Ivan Čagalj za Radio Dalmaciju prije Večeri Zagvožđana u Splitu

subota, studenoga 22, 2008

U Zagvozdu prvi Antikorupcijski malonogometni turnir u Hrvata!


Mladi Zagvozda u nedjelju će u svom mjestu organizirati uistinu neobični malonogometni turnir. Nazvali su ga Antikorupcijski malonogometni turnir Hasan-aginica 2008.

Neobične su i nagrade koje dijeli organizator.Tako momčad koja osvoji prvo mjesto dobiva tri radna mjesta plus pehar. Za drugo mjesto – riješeni papiri/ptsp/ za mirovinu, a za treće mjesto sezonsko dežurstvo u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Zagvozdu.

I sponzori su jednako neobični. To su lokalni doušnici, špijuni, lažni invalidi, nesposobnjakovići, žderačka mašinerija, vikendaši. Sudac cijelog turnira je „Idemo dalje“.

Prema riječima Tihomira Čaglja, jednog od organizatora, mladi Zagvozda htjeli su se kroz sport jednostavno narugati trenutačnom stanju u našem društvu. Korupcija, antikorupcija, lažni invalidi, primanje na nova radna mjesta putem veza i potplaćivanja, globalni su hrvatski problem, a naše lokalne također nismo zaobišli. Svatko svome pravi usluge.

Ni mi u Zagvozdu nismo imuni na ovaj globalni problem. Kroz sport i zabavu, tako ćemo se i našaliti,te na jedan način na trenutak zaboraviti brige koje nas tište. A kriza koja će svaki trenutak zakucati na naša vrata bit će za nas mlade još veći izazov za organizaciju sličnih turnira. Preko njih ćemo izražavati svoje neslaganje sa stanjem u našem društvu, riječi su Tihomira Čaglja.
Interesantno je da su se odmah s objavom plakata za Antikorupcijski turnir prijavile čak 32 momčadi.

Braco Ćosić, Slobodna Dalmacija

četvrtak, studenoga 13, 2008

Mještani ljuti na Hrvatske autoceste zbog puta za groblje

Autobus ne može do groblja !


- Dva već izvedena podvožnjaka kroz prolaz “Čaglji” sa zapadne strane mjesnog groblja u Zagvozdu i onaj s njegove istočne strane, koje su napravile Hrvatske autoceste, nestručno su izvedeni. Mi jednostavno više ne možemo doći autobusom na naše groblje, a da ne govorimo da se ispod istočnog nadvožnjaka ne mogu mimoići dva automobila. Zašto Hrvatske autoceste nisu poštivale već prije utanačen dogovor? Taj posao budno je trebala paziti lokalna samouprava, ali to je ona propustila, u ime mještana govori nezavisni vijećnik Robert Čagalj.

- Mi smo više puta iznosili primjedbe i ukazivali na moguće negativne posljedice kada nam autocesta bude presjekla dvije prometnice, koje vode prema našem vječnom počivalištu. I prošle godine građani su održali javni prosvjed ispred zgrade Općine. Nakon toga, nikakvih informacija nismo dobili. Netko je očito imao interesa pristati na ove loše solucije. Obećano nam je da će se izgraditi i nogostupi, javna rasvjeta sve do groblja, no očito su građani preveslani, što od HAC-a, što od lokalne samouprave, rezolutan je Robert Čagalj.

Braco Ćosić /Slobodna Dalmacija/